Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Lektørudtalelse - Genfødt

Anvendelse/målgruppe/niveauScience fiction. Da Jonah kommer ind i By 21, får han endelig den anerkendelse, han har længtes efter. Hans begavelse og rene gener fører ham til tops, men livet her har også en pris.

Lektørudtalelse:

Den længe ventede fortsættelse af science fiction-trilogien om den unge Jonahs søgen efter sig selv i en verden styret af genteknologi. En bog for godt læsende unge fra 13 år, men sandelig også for voksne fans af genren.

Beskrivelse:
Sproget flyder let og ubesværet fra forfatteren og skaber sammen med en spændende og tankevækkende historie en bog om identitet i en fremtid, der måske ikke er så fjern endda. Jonah undslipper med nød og næppe sit ophold hos krigsherren og havner i en af de store byer, hvor det, at han har helt rene gener, og det endda nogle usædvanligt gode af slagsen, hurtigt fører ham til tops i hierarkiet. Han bliver forsker i embryoerne i yngletanken, hvor alle børn bliver til, men han forsøger også at finde sig til rette i et meget hierarkisk samfund, hvor følelser kan kontrolleres maskinelt, og hvor uegnede personer demonteres. Men han kommer også tættere på sin egen historie, da han møder den mand, der er hans far.

Sammenligning:
Engang var jeg meget glad for Helen M. Hoovers bøger, og hun kan noget af det samme med identifikation, men ellers kom jeg til at tænke på Forfatningen (08/10) af Gemma Malley

Samlet konklusion:
Jeg har glædet mig meget til at læse fortsættelsen af serien, og jeg er ikke blevet skuffet. En velskrevet, spændende og meget kompleks fortælling, som har skabt billeder i mit hovede og tanker, som vil være længe om at bundfælde sig. Hvor første del var spændende og gribende, kan den her lige lidt mere, når det gælder vores egen verden. Kan det gå hen og blive sådan? Uha da.

Lektør: Elisabeth Bennetsen

nach oben