Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Bogrummet - Dragens Kys

Omslag: Nete Banke, Imperiet
Josefine Ottesen  
 
Dragens kys
Høst & Søn, udg. 2006, 366 sider
 
Anmeldt af: Carina Sørensen
 
Iljana bor sammen med sin mor ude i skoven. Hendes mor er en heks og helbreder de mennesker som kommer til hende. Efter at Iljana har fået sin første blødning skal hun indvies til Månegudinden og i den sammenhæng afslører hendes mor for hende, at hun er den sidste efterkommer af den gamle drageslægt. Men ikke nok med det, der følger også et kæmpe ansvar med, da hun dermed også er udset til at overtage tronen fra Bjergkongen, som med magt tilranede sig tronen flere år forinden. Det er med stor skepsis, at Iljana hører sin mors planer for hende, for hvordan skal hun som er en helt ung pige kunne vinde over en magtfuld herre? Og et andet spørgsmål dukker også op i Iljanas tanker, ønsker hun i det hele taget at blive dragedronning som alle sin formødre?

Historien er fantastisk godt skrevet, og jeg var dybt optaget af handlingen hele vejen igennem. Bogen minder på mange måder om andre fantasy romaner, men den hører uden tvivl til blandt de bedste jeg har læst. Det er en flot, men samtidig ret voldsom historie, som lagrer sig i hukommelsen, og vil forblive der længe efter bogen er læst færdig. Jeg synes I skal unde jer selv den oplevelse at læse bogen.

Skildringen af hovedpersonens personlige udvikling var fængslende, fra hun i starten af bogen er en usikker pige og gennem handlingen udvikles til en ung kvinde. Undervejs møder hun kærligheden og i denne sammenhæng oplever Iljana en forvirring over sin egen seksualitet.

Jeg er en stor fan af Josefine Ottesen, det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg synes hun er en eminent god fortæller og denne bog er endnu et bevis på hendes evner. Bogen blev første gang udgivet i 1993 men er nu udgivet med en ny og rigtig indbydende forside - kronen på værket. Læs den!
nach oben