Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Foredrag


JO holder med stor fornøjelse foredrag for alle klassetrin fra 0.-10. kl. Hun er også glad for åbne foredrag på bibliotekerne, hvor flere generationer som oftest møder op.
Et af hendes foretrukne publikummer er de mange fantastiske formidlere(lærere, pædagoger, bibliotekarer), der er altafgørende for om børn får mulighed for at blive læsere.

Udgangspunktet er naturligvis hendes forfatterskab på mere end 100 titler, og hun bruger gerne de værker, deltagerne kender, som indgangsvinkel. Undervejs forsøger hun også at vække deres læselyst yderligere og ikke mindst deres nysgerrighed efter at kaste sig over andre titler :)

"Jeg glæder mig altid til at  møde skønne unger på skoler og andre læsergrupper på biblioteker rundt omkring i landet, når jeg tager ud på min foredragstur.
Fra et alderssvarende oplæg for målgruppen udvikler jeg fordraget i dialog med deltagerne, så vi kommer rundt om bøgernes temaer og mine overvejelser og arbejdsprocesser. 

Jeg har altid særligt fokus på, hvordan bøger og historier kan styrke læsernes dannelse og empati og dermed gøre dem mere resiliente i en uforudsigelig verden.
Jeg stiller op med hele mit forfatterskab i fysisk form og går i dialog med deltagerne om læsningens betydning, om de titler, de kender, og dem, de har lyst til at vide mere om.
 
Min målgruppe er alle læsere/formidlere i alderen 6 -100+.
Med mine mange års erfaring tilpasser jeg niveauet efter modtagerne. 💝

I er velkomne til at foreslå, hvilke særlige titler, I ønsker, jeg skal tage udgangspunkt i.
kærlig hilsen og på gensyn
Josefine"

I 2024/25 tager Josefine ud efter aftale.

Flg. nye foredrag for voksne/unge er på programmet:

Fantasy - Det Indre Landskabs Realisme. 

Josefine Ottesen har gennem de sidste 40 år udforsket og afprøvet grænserne for, hvad fantasygenren kan rumme. Med udgangspunkt i klassiske fortællestrukturer har hun skabt storslåede episke værker, der både kan læses som spændende og medrivende fortællinger, men som også kan forstås som "landkort" til Det Indre Landskabs veje og vildveje. 
Lige fra "Eventyret om Fjeren og Rosen", der afsøger den kreative proces som en balance mellem det undersøgende og det ordnende princip, over "Historien om Mira", som handler om facisme og identitet, til hendes seneste værk "Drømmemesteren", der har fokus på bæredygtighed, både som individ og som civilisation, har hun brugt fantasygenren som "motor" til at skabe universer og konflikter, der spejler aktuelle spørgsmål og begreber i vores egen tid. Nævnes skal naturligvis også "Krigeren", der beskæftiger sig med processen fra ydre til indre styring, og "Det Døde Land", som diskuterer forholdet mellem forskning og etik. Alle titlerne er vægtige elementer i forfatterens bagkatalog, der i flere omgange har sat dagsordenen for dansk fantasy.
I foredraget vil JO fortælle om sine valg og sine arbejdsprocesser, især med fokus på det seneste værk, Drømmemesteren. 

Varighed: 60-90 min. afhængig af mængden af spørgsmål
Pris: 10.000,- + transport

Pep-talk om bøgers betydning
Læsehelte - gør dine elever til læseaktivister!

Forfatter Josefine Ottesen fortæller med udgangspunkt i sin kronik i Politiken d.31.5 2023 om læseaktivisme, hemmelige håndtegn og eventet #læsdigfri. 

I en skærmtid, hvor det kan være svært at finde hjem til sig selv, har både børn og voksne mere brug for den fysiske bog end nogensinde før. 

Varighed: ca. 30-40 min.

Pris: 8000,- + transport

Er du interesseret i at få besøg af Josefine, skal du udfylde kontakformularen herunder, så kontakter vi dig. Kontaktformularen er IKKE en endelig aftale, så du kan roligt henvende dig, hvis du har en forespørgsel eller andet, du gerne vil have svar på. :-)


Du kan søge støtte til Josefines honorar hos Kunststyrelsen. Se mere her ved Kunststyrelsen: (Åbner i et nyt vindue)

 

nach oben