Teseus 

Alineas forlag, 2019. Find forfatterens kommentarer her.

Bøgerne om Teseus handler om en dreng, der er meget stærk. Det er er der ingen, der ved. Heller ikke ham selv. Men det viser sig, da han må kæmpe mod monstre. Og så er der noget med hans far - er det kongen over Athen? Det må Teseus finde ud af. Ikke alle er glade for, at han dukker op. Fjender lurer på ham. Serien foregår i det gamle Grækenland. Det er en historie, jeg altid har syntes godt om. Nu har jeg skrevet den om, så andre kan læse den. Der er 5 bind i alt. Bøgerne er illustreret af Christian Højgaard. God læselyst.
 
Uddrag af teksten:

Kongen træder et skridt tilbage. ”Du er ellers stor nok. Er det fedt eller muskler?” Han prikker Teseus i maven. Teseus spænder sine muskler, og kongen ser på ham med undren. ”Du er jo stærk. Hvorfor opfører du dig ikke som de andre drenge? Du burde lære at slås og svinge et sværd. I stedet sidder du herinde sammen med slottets kvinder.”

Teseus svarer ikke. Han kan ikke fortælle kongen, at han ikke tør. Ikke fordi han er bange for at tabe. Han er bange for at skade andre. Ingen ved hvor stærk, han er. Sådan har det bare altid været.

 

Forfatterens kommentar:

Jeg har altid været vild med græske myter. Derfor har jeg skrevet historien om Teseus. Han er en berømt helt. Det er ham, der vinder over den grusomme Minotaur. Men før han gør det, slås han mod mange andre monstre.
Serien er både udgivet som fem små bind og i to samlebind.
God læselyst.

Tilbage til toppen

Flere forsider: