Løvindens Datter

Letlæsningsserie i 6 bind Find Forfatterens kommentarer her

Illustreret af Christian Højgård

Find yderligere Bind nedenfor.
Antiope og Hippolitta er døtre af stammens leder, Bedu. Som deres mor er de begge to gode krigere og tanken er, at Antiope, der er den ældste en dag skal overtage sin mors hverv. Men i en voldsom kamp mod nabostammen bliver Hippolitta truet på livet og Antiope anråber Den Store Løvinde og lover gudinden sit liv, hvis hun vil frelse Hippolittas liv. Gudinden sender sin kraft til Antiope og kræver bagefter, at hun overholder sin ed. Antipes liv er med et slag forandret. I stedet for at være en vild kriger, skal hun nu læres op som præstinde – og hun hader det!

Bind 1: Den Sorte Storm
Bagsidetekst: Antiope slipper den spændte streng. Den synger, da pilen suser afsted. Men med et er alt dækket af den sorte storm. Antiope prøver at se, hvor fjenden er. Alt er skjult bag en mur af sand. Gennem vindens hylen hører hun sin søster råbe. Hendes stemme er fuld af angst. Er hun såret?

Bind 2: Bundet af Tivaja
Bagsidetekst: ”Tivaja er både liv og død. Gør du ikke, som hun ønsker, vil hun ikke tøve. Så tager hun dit liv.” Antiope bider sine tænder sammen. Men Asteria bøjer sig over hende og mumler: ”Du kan lige så godt give op. Hvad Tivaja har taget, giver hun ikke fra sig igen. Tro mig, jeg ved det. Først når du dør, er du fri.”

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen

Bind 3: Arkons Drøm
Bagsidetekst: Antiope hører stemmer udenfor teltet. Det er Asteria, der taler. Hun er vred. ”Hvorfor blander du dig, Arkon?”
”Det, du gør er forkert,Asteria. Du tror, du kan få hævn over Bedu. Du har givet afkald på meget, men dine valg gælder kun for dig. Jeg under dig din magt, men i nat kom flere ånder til mig. De sagde, at Antiope skal gå en anden vej.”

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen

Bind 4: Det Gyldne Bælte
Bagsidetekst: Da månen går ned, kommer Tivajas Døtre ned fra bjerget. Antiope danser først med faklen i sin hånd. Hver gang hun tager et skridt, rasler og ringler det. Der er små klokker af guld på bæltet. Hendes hoved føles led på en sær måde. Det er næsten, som om hun ikke rigtig rører jorden.

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen

Bind 5: Athens Mure
Bagsidetekst: Glæden løber gennem hende, da hun lægger pilen på. Hun husker alt, hvad hun har lært. Hun ånder ind og spænder buen. Stormen får sandet til at rejse sig. Hun tager højde for vinden, sigter, slipper og ånder ud. Pilen dirrer lige i plet.

 

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen

Bind 6: Løvindens Kraft
Bagsidetekst: Så løfter Antiope sine arme, som Asteria har lært hende. ”Moder Jord, straf disse mænd for deres foragt!” Hendes stemme lyder som en løve, der brøler. I det samme ryster jorden under deres fødder.

Forfatterens kommentarer:
Jeg har altid været meget optaget af myter og sagn fra forskellige dele af Verden. Som barn var jeg vild med de græske myter og syntes den gang, at historierne om de frygtede amazoner var virkelig spændende. Fortællingerne om de kvindelige beredne krigere har fulgt mig gennem alle årene, og på et tidspunkt gav jeg mig til at undersøge både de græske myter og de historiske vidnesbyrd om deres fjender. Det viste sig, at det rent faktisk slet ikke var usædvanligt blandt steppefolkene, at både mænd og kvinder bar våben og deltog i kamp. Hos grækerne, der ofte sloges imod dem, var det helt utænkeligt, at kvinder gjorde noget som helst udenfor hjemmet, så i deres historier var kvindekrigerne nærmest en slags dæmoner.
Min research gav mig lyst til at fortælle nogle af de græske historier set fra den anden side, og sådan blev Løvindens Datter til.

Tilbage til toppen