Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Der var engang

"Der var engang ..." Høst og Søns Forlag 2009.
Det er en samling af mine allerførste eventyr i en ny udgave med vidunderlige illustrationer af Naja Schønemann.
Den yngste væverske
Påfuglen, der ville synge
Find Forfatterens kommentarer her
 

Den yngste væverske
Der var engang en berømt kejser, der havde alt. Han havde vundet utallige krige, bygget pragtfulde paladser, han ejede de største kunstskatte i verden, og på hans slotte blev afholdt fester, ingen havde set mage til. Tusind kvinder havde han elsket, og ingen havde så stor rigdom som han. Men en smuk forårsaften under en vidunderlig fest blev han pludselig tungsindig. Uden rigtigt at vide, hvad han gjorde, stoppede han musikken og sendte alle gæsterne hjem.
 Da alt var blevet stille omkring ham, satte kejseren sig på sin trone og græd.
 Den nat låste kejseren sig inde i sit sovegemak, og de næste mange, mange dage nægtede han at tale med nogen. Han græd og sukkede dag og nat, fordi livet føltes så meningsløst.
 Han forstod slet ikke, hvorfor han nogensinde havde været glad for at vinde krige, bygge paladser, samle kunstskatte, holde fester og elske kvinder.
 Alt dette føltes nu uendelig ligegyldigt og tomt, og kejseren græd som et lille barn af sorg over sit spildte liv.

En aften ved solnedgang bankede det hårdt på hans rude. Den sørgmodige kejser hørte det godt, men han ville ikke tale med nogen ….

Tilbage til toppen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tilbage til toppen.

Forfatterens kommentarer
Disse eventyr var noget af det allerførste, jeg skrev. Jeg var i begyndelsen af tyverne og skrev kun for sjov. Den gang havde jeg ingen anelse om, at jeg en dag skulle leve af at være forfatter. Jeg har altid læst mange eventyr og har som så mange andre holdt meget af H.C.Andersen. Det kan man sikkert godt læse i de her historier, som jeg har fået lov til at gennemskrive igen nu tredive år efter. De har alle sammen været udgivet før, men i den her bearbejdning er de blevet strammet lidt op, og hist og her har jeg også måttet ændre lidt på historierne, så de hænger bedre sammen nu – jeg er jo heldigvis blevet en bedre ”historiesnedker” siden den gang.
Jeg er rigtig glad for at få lov til at udgive dem igen, for det er alle sammen historier, der har stor personlig betydning for mig – og det bliver jo ikke mindre af, at denne udgave er bedårende illustreret af Naja Schønemann, min datter, der nu er næsten samme alder, som jeg var, da jeg skrev dem.
Den første ugave, de rudkom på Mallings Forlag i 1983 var illustreret af Flemming Quist-Møller.

Prinsesse Morgenrøde

nach oben